Det här var dock lite för välregisserat. Först en ledare av Maria Abrahamsson, där hon med anledning av TV-serien “Om ett hjärta” tillsynes bekymrar sig över orättvisorna i svensk sjukvård, där kvinnorna påstås utsättas för flagrant diskriminering.

Redan här började jag höja på ögonbrynen, eftersom anslaget var det rakt motsatta mot vad hon brukar ha i sina ledare. Skulle en av Sveriges mest kända feministätare plötsligt sjunga med i den infantila kören?

Därför fick man sig ett gott skratt när hon några dagar senare följer upp med en ny ledare inom samma ämne, fast nu med ett annat och när det gäller henne ytterst välbekant anslag. Hon hade alltså blivit nedringd av arga läsare tillika sjukvårdspersonal, som förklarade att TV-serien är grovt vilseledande. Därför gör hon vad hon kallar “en halv pudel”, och tar tillbaka vad hon skrev i den första ledaren.

Maria Abrahamsson kunde lika gärna satt upp en annons, och uppmanat sjukvårdsperonal att kontakta henne om de påstådda orättvisorna. För mig är det helt uppenbart att hon aldrig någonsin köpte feministtugget i TV-serien, men att hon ville få igång en dialog med sjukvården innan hon själv sätter igång en strid för att på bästa sätt bemöta det som påstås i TV-serien.

Helt övertygad om att det hela var en kupp från början till slut blev jag dock först idag, när SvD som genom en tillfällighet har förstasidan såväl som en 4-sidig artikel inne i tidningen där man fullständigt avlivar de myter som sprids i programmet. Det är den sortens artikel som man inte gör på en kafferast, och att Maria A skrev sina ledare i ovetskap om att denna artikel var på gång kan man nog betrakta som helt uteslutet.