Sällan har det varit mer hopplöst för en regering att få positivia omdömen i media. Skulle varit den förra borgerliga regeringen, i så fall. När man sänker skatten, då beskrivs det som en mångmiljardkostnad och att pengarna kunde använts bättre än de “hundralappar” som den intervjuade sjuksköterskan får extra i månaden.

Eller så tar man den andra vinklingen, som gårdagens Aktuellt, att man beskriver hur orättvist det är mot alla som inte fick skattesänkningen, t.ex. pensionärer.

Jag må vara enögd, men jag har inget minne av att det är så här det ser ut när sossarna är vid makten. Aldrig har jag sett media intervjua en pensionär som tycker det är orättvist när man höjer barnbidraget. Nej, då heter det att man “satsar” på barnfamiljerna.

Men det är fel att bara skylla på media, som förvisso befolkas av personer på vänsterkanten, utan det verkar tyvärr handla om hur det mänskliga psyket fungerar. Vänsterversionen är tyvärr oftast en bättre story. Det är ingen tillfällighet att Robin Hood är fiktion, påhittat men kul att läsa om.

Vänsterns budskap är enkelt och gripande. Högerns budskap är komplicerat och tråkigt. Däri ligger problemet. Att vänstern svamlar och högern har rätt spelar tyvärr mindre roll för vad media väljer att skriva om. Hellre en såld tidning med lögner än en osåld med sanningar.